"Табір, де за гроші Курченка розробляються плани захоплення парламенту": Луценко прокоментував штурм наметового містечка під ВР

За словами генпрокурора, влада гарантує людям право на протест де завгодно і коли завгодно, але "перетворювати наметові містечка біля центральних органів влади в накопичувач екстремістів, зброї та вибухових речовин – табу".

Юрій Луценко. Фото:Podrobnosti

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтримує дії МВС у наметовому містечку під Верховною Радою в суботу, 3 березня. Про це він заявив у коментарі на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"ГПУ підтримує законні дії МВС 3 березня в наметовому містечку. Одночасно прокурори уважно стежать за законністю дій правоохоронців щодо затриманих", - написав він. Генпрокурор зазначив, що з першого дня акцій, організованих "Рухом нових сил" Міхеїла Саакашвілі, заявляв про гарантії на мирний протест.

"Незважаючи на те, що з тих пір правоохоронці вилучили у осіб, пов'язаних з цими акціями, купу зброї та вибухівки, одні активісти акцій затримані за підозрою у викраденні людини, інші - за підозрою у вбивстві цілої родини фермерів, ми і надалі гарантуємо людям право на протест. Де завгодно і коли завгодно", - додав він.

Однак, за словами Луценка, "перетворювати наметові містечка біля центральних органів влади в накопичувач екстремістів, зброї та вибухових речовин – табу".

"Табір, де за гроші Курченка розробляються плани захоплення парламенту, звідки регулярно починаються атаки, в тому числі - із застосуванням зброї - на працівників МВС повинні бути припинені", - додав він.

Як відомо, вранці 3 березня у наметовому містечку під Верховною Радою відбулися зіткнення між поліцією і протестуючими. У поліції заявили, що на території табору проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках 2 кримінальних проваджень - одне з них відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац), інше - по подіях 27 лютого біля ВР.

Поліцейські демонтували намети під ВР. "У відділення поліції доставлено понад 100 осіб, які чинили опір співробітниками поліції. Розпочато кримінальне провадження по ст.345 КК - "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", - відзначили в поліції. За даними правоохоронців, під час проведення слідчих дій біля ВР в наметовому містечку було вилучено 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" і 5 димових мін.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...