"Так, як вони зробили із Білоруссю": Генерал повідомив про підступну спробу Кремля "зайти" в Україну

Незабаром після отримання Україною незалежності російська сторона стала озвучувати пропозиції про створення спільної з Україною системи протиракетної оборони.

Ігор Романенко. Фото: Народний Оглядач.

Керівництво Збройних Сил України вже в перші роки незалежності усвідомлювало небезпеку, яку представляє Російська Федерація; з метою протидії можливій агресії 1996 року було створено Північне оперативно-територіальне командування. Про це "Обозревателю" розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

За його словами, незабаром після отримання Україною незалежності російська сторона стала озвучувати пропозиції про створення спільної з Україною системи протиракетної оборони - так само, як пізніше це було здійснено з Білоруссю. "Тоді я представляв ППО Збройних Сил, я їздив в Москву, вони приїжджали до нас, і вони постійно говорили: передайте, що ми готові разом будувати ППО", - розповів генерал.

Але вже тоді керівництво ЗСУ розуміло: "Для них було головне - зайти, а потім звідти спробуйте їх вигнати". У цьому контексті Романенко нагадав про те, що "після здобуття незалежності ми створили в Чернігові цілий округ проти Росії (Північне оперативно-територіальне командування. - Ред.), а потім, завдяки апологетам Росії в керівництві країни - в політичному і у військовому - він був розформований, разом з усіма частинами на сході України".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...