Так, щоб і в Донецьку бачили: захисники шахти "Бутівка" знов підняли на саму гору жовто-блакитний прапор (відео)

Найближча до столиці "ДНР" позиція оборонців України після жорстоких обстрілів кидає виклик "гібридам" Путіна.

Скрін відео

Шахта "Бутівка" – це розташований поміж позицією "Зеніт" та Авдіївкою велетенський залізний скелет, пошматований сотнями тонн смертельного заліза. Та підконтрольна Україні північно-східна межа нині окупованого проросійськими бойовиками Донецька. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

Ліфт для гірників, що за мирного життя опускалися під землю по повітряному колектору Путилівської шахти, не працює дуже давно. Тільки за останній тиждень сюди прилетіли понад 250 артилерійських снарядів та мін, кажуть бійці.

Позицію ЗСУ атакують щоночі, стріляти не гребують і вдень. Чим саме обстрілює ворог українських оборонців на Бутівці – інспекторам ОБСЄ бійці готові демонструвати кожного дня. Було б кому.

Бойовики наводять свої гармати із мінометами завдяки повітряним безпілотним коригувальникам. Віднедавна під час кожного артобстрілу їх кружляє над позиціями по кілька штук одночасно. Снаряди лягають дуже щільно туди, де ворог запідозрює наявність бронетехніки.

Поливає українських захисників ворожа арта – одразу із кількох напрямків. Минула ніч стала чи не першою за доволі тривалий час, коли у бійців вийшло хоча би трохи поспати. Але розслабитися навіть удень тепер вже не дають ворожі снайпери.

"Це регулярно. Ми навіть на це не звертаємо уваги", - зізнаються військові. Група російського "Хасана" з'явилася у Донецьку буквально кілька тижнів тому. Наші розвідники кажуть, що постать відома – свого часу він воював найманцем у колишній Югославії. Тепер застосовує набутий досвід на Донбасі.

Шалений вогнем ворога було знесено український прапор над Бутівкою. Воїни вирішили, що без нього – не личить. І підняли прапор знову. Нині синьо-жовтий стяг знову майорить на найвищій вцілілій тутешній вежі. Хлопці кажуть: стоятимуть і триматимуть рубіж, до перемоги. Але зізнаються, непогано було б, аби їм хоч трошки прийшла на підмогу українська артилерія.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...