Така війна Кремлю явно не до вподоби: як сирійські повстанці знищили найсучасніший російський танк (відео)

Схоже на те, що це один з перших випадків, коли російський Т-90 зустрічається в бою з американською протитанковою ракетою.

Російський танк після атаки. Фото: соцмережі

В інтернеті з'явився відеозапис бою на околиці Алеппо, в якому брав участь один з найсучасніших російських танків і маленька група сирійських повстанців, озброєна ПТКР американського виробництва. Відео викладене на Youtube, зазначають Патріоти України.

Це, схоже, один з перших випадків, коли російський Т-90 зустрічається в бою з американською протитанковою ракетою.

Також з'явилася фотографія, що показує, що трапилося з танком після пострілу сирійських повстанців. Схоже, що ракета BGM-71 TOW потрапила в праву сторону танкової башти. Коли розсіявся дим, стало видно, як з танка вискакує член екіпажу - можливо, сирійський солдат.

Світлина з'явилася на російських форумах, після чого її вивченням зайнявся НДІ сталі, який конструює спеціальну броню для російських танків. На фотографії танк показаний з правого боку, в той час як ракета потрапила у вежу зліва. Якщо дивитися з цього кута, пошкодженою здається тільки система активного захисту від протитанкових снарядів "Штора", розташована під танковою гарматою.

"Штора" - система, здатна за допомогою електроніки збивати з курсу ракети, подібні TOW. Дві закріплені на вежі коробки в активному стані випромінюють червоне світло, але якщо подивитися на відео, виникає враження, що "Штора" або вимкнена, або не працює.

Але в даному випадку екіпаж врятувала танкова броня - відома як система динамічного захисту "Контакт-5". Дивного вигляду панелі призначені для підриву снарядів, що наближаються, за допомогою зустрічної детонації, яка не дає кумулятивному боєприпасу проникнути в танк.

Т-90 один з найсучасніших російських танків, хоча на відео показана версія старих танків даної моделі, виробництва початку 1990-х років.

Американська BGM-71 TOW поширена набагато більше. Ця система з'явилася в 1970-і роки і широко застосовувалася в сирійському конфлікті з весни 2014 року. Імовірно, за допомогою TOW були знищені сотні сирійських танків, бронемашин і як мінімум кілька вертольотів на землі.

Випущена з Т-90 ракета була, швидше за все, старим варіантом, відомим як TOW 2A. Ця ракета летить прямо в ціль, в той час як TOW 2B летить на 15 метрів вище мети, а потім детонує і посилає вниз два заряди, які вражають найменш захищену бронею частину корпусу - верх вежі.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...