Таки наважились, аби не потонув по дорозі: Москва направила до Сирії свій єдиний старенький авіаносець

Росія вперше в своїй новітній історії застосує палубну авіацію не в ході навчань, а в бойовій обстановці.

Авіаносець "Адмірал Кузнєцов". Фото: "Русский Дом".

У суботу, 15 жовтня, стало відомо, що Росія направила до берегів Сирії важкий авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов», який входить до складу Північного флоту РФ. Це єдиний корабель такого типу, що є на озброєнні Військово-морського флоту Росії. Офіційно ця інформація поки не оголошувалася, але про відправку авіаносця повідомили вже кілька російських інформагентств, передають Патріоти України.

«Адмірал Кузнєцов» йде в Середземне море в супроводі кількох бойових кораблів. Він увійде до складу постійного оперативного з'єднання ВМФ РФ в Середземному морі. Агентство «Інтерфакс» зазначає, що похід триватиме чотири-п'ять місяців. У складі авіакрила «Адмірала Кузнєцова» - новітні винищувачі МіГ-29КР і МіГ-29КУБР, а також літаки Су-33. Крім того, для крейсера готували бойові вертольоти Ка-52К «Катран» (корабельна версія Ка-52 «Алігатор»).

На даний момент оперативне з'єднання ВМФ РФ в Середземному морі налічує близько десяти кораблів. Військовий експерт, генерал-полковник у відставці Леонід Івашов повідомляв, що Росія вперше в своїй новітній історії застосує палубну авіацію не в ході навчань, а в бойовій обстановці.

«Мабуть, будуть піднімати літаки, і вони будуть виконувати якісь завдання. Ще не було такого прецеденту, щоб корабельну авіацію використовували проти берега», - згоден з ним колишній начальник Головного штабу ВМФ РФ адмірал Віктор Кравченко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...