Таких набереться кілька тисяч: Чубаров розповів, кого потрібно депортувати після звільнення Криму (відео)

Ті люди, які оселилися в Криму з моменту його окупації, – 20 лютого 2014 року – повинні покинути територію півострова.

Рефат Чубаров. Фото: 112 Україна.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що необхідно розробити законодавство, в якому буде прописана відповідальність за співробітництво з окупантами під час анексії Криму Росією. Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"При цьому я впевнений, що держава має покарати цих людей, які сприяли окупації, які зміцнювали окупантів", - сказав Чубаров зазначив, що таких людей набереться кілька тисяч.

Проте, говорить він, не можна притягати до відповідальності таких людей, як директори шкіл, вчителі і лікарі, і вони "повинні просто отримати якісь обмеження на певний термін, на 5 років, 3 роки, не більше".

"Тому що, виконуючи свої посадові обов'язки, вони переходили деякі межі, і моральні, і, можливо, адміністративні, але без цього вони б не працювали", - додав голова Меджлісу.

Також він вважає, що ті люди, які оселилися в Криму з моменту його окупації – 20 лютого 2014 року – повинні покинути територію півострова. Чубаров заявив, що ці люди і ті, хто з вказаного моменту купував нерухомість і займався будівництвом в Криму, скоїли злочин.

"Ті люди (ким би вони не були), які заїхали на півострів всупереч українському законодавству після 20 лютого, можливо, 27 лютого, можливо, 16 березня 2014 року, коли був зімітований нібито "референдум" – всі, хто оселився в Криму за окупаційних часів, зобов’язані негайно виїхати", - говорить голова Меджлісу. "Їм просто краще виїхати. Якщо вони не поїдуть, то ми їх повинні просто звідти депортувати", - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...