Театр у Дніпрі скасував російськомовну виставу за п'єсою Лесі Українки через погрози активістів "Правого сектора"

Керівництво театру не буде знімати виставу з репертуару, однак вирішило показати її в інший день.

У жовтні 2017 року в Дніпровському театрі драми і комедії вже скасовували російськомовну виставу за драмою Лесі Українки "Лісова пісня". Фото:Радіо СвободаДніпровський академічний театр драми і комедії скасував показ вистави "Лісова пісня" російською мовою через загрозу зриву. Про це пише Радіо Свобода із посиланням на інформацію, отриману в театрі, передають Патріоти України.

Повідомляється, що вистава мала відбутися у квітні, театр не буде знімати її з репертуару, а покаже в інший день. Видання каже, що в закладі заперечують отримання прямих погроз на свою адресу, але у Facebook з`явилась інформація, що активісти молодіжного крила "Правого сектору" можуть спробувати заважати проведенню вистави.

"Ми вирішили, щоб не було приводу для розбрату, зняти виставу цього разу. Але ми не знімаємо її з репертуару. Тим більше, що ця вистава йде у вечірній час, не вдень, тобто не для школярів, як писали на Facebook", - розповіла "Радіо Свобода" завідувачка літературною частиною театру Галина Бабій.

Наприкінці березня "Правий сектор" звернув увагу, що дніпровський театр драми та комедії буде показувати виставу за мотивами твору Лесі Українки "Лісова пісня" російською мовою. В організації заявили, що будуть "всіма силами чинити опір русифікації у Дніпрі".

Восени 2017 року дніпровський театр уже намагався показати цю виставу, проте захід так само довелося скасувати через російську мову.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...