Горітимуть батальйонами, полками, бригадами: Тепер шанси для Путіна зробити на Донбасі прорив протягом наступних місяців є примарними, - експерти

Надання Україні протитанкових ракет javelin буде стримувати Кремль від додаткових кроків на Донбасі через збільшення втрат для російських військових. Ціна бронетанкових ударів на будь-якому оперативному напрямку зросте в рази

Протитанкова зброя Javelin. Ілюстрація:Новинарня

Рішення президента США Дональда Трампа надати Україні протитанкову зброю "Джавелін" підвищить ціну агресії для Росії і надасть Заходу ще один важіль в переговорах. Про це йдеться в статті The Wall Street Journal, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Такий крок також вказує на можливий розвиток американо-російських відносин. Незважаючи на те, що Трамп заявляє про поліпшення відносин з Росією, він прислухається до радників, які вважають Москву силою, яку потрібно стримувати.

Генерал Філіп Брідлав, колишній командувач об'єднаними силами НАТО в Європі, підтримав надання Україні "Джавелін", зазначивши, що таке рішення було б більш ефективним, якщо буде прийнято раніше.

При цьому ні генерал Брідлав, ні інші експерти не говорять, що "Джавеліни" вирішальним чином змінять баланс сил в конфлікті. Однак, вважають, що надання такої зброї буде стримувати Росію від додаткових кроків в Україні через збільшення витрат та втрат для російських військових.

"Джавеліни" стримують їх, тому що є великим ризиком жертв і втрати танків, якщо вони використовують їх для наступу, а Путін вразливий до жертв", - зазначив колишній заступник генсека НАТО Александр Вершбоу.

В умовах "гібридної війни" на Донбасі саме бронітехніка виступала вирішальним чинником в закріпленні на нових позиціях. 1000 комплектів "Джавелінів" можуть залишити обидва окупаційні корпуси росіян на Донбасі без танків, зазначають експерти. Звісно це не дає відчутних переваг щоб пробити ешелоновану оборону ворога. Однак змусити захлинутися у власній крові під час наступу - так.

За оцінками аналітиків, Путін прагне виграти нові президентські вибори в Росії і тому намагається грати на націоналістичних настроях всередині країни, а шанси для нього зробити успішний військовий та політичний наступ в Україні протягом наступних місяців є примарними.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...