Тепер в Україні: Савченко знову оголосила голодування (відео)

При цьому нардеп закликала родичів полонених їхати до Києва і виходити на акції протесту.

Надія Савченко. Фото: Українська правда.

Депутатка Верховної Ради Надія Савченко оголосила голодування. На її думку, це повинно активізувати процес звільнення полонених на Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на lb.ua.

"Одним із механізмів прискорення мого звільнення був протест голодом на бездіяльність української влади. Із сьогоднішнього дня я знову оголошую голод на бездіяльність привладних усього світу щодо звільнення українців з полону. Голодуватиму до дня позитивного результату", - заявила вона на прес-конференції у вівторок.

При цьому вона закликала родичів полонених їхати до Києва і виходити на акції протесту. "Виходьте на Банкову і вимагайте зустрічі і звіту президента України як гаранта Конституції, прав і свобод людини і як головнокомандувача, який посилав на смерть ваших дітей, а не своїх власних", - сказала Савченко.

Також депутат висловилася проти введення воєнного стану, тому що це призведе тільки до узурпації влади. За її словами, "обмін військовополонених і політв'язнів з Росії зараз не відбувається, після того, як це питання перевели у політичну площину".

"Я пропонувала президенту реальні дії для обміну полоненими: треба почати віддавати людей першими. Але в полоні не сидять діти Петра Олексійовича, а на ваших дітей йому плювати. Тому що кожен повинен боротися за свого, як за мене боролися сестра і мати. Виходьте на Банкову, вимагайте зустрічі і звіту від президента як від гаранта Конституції…", – заявила Савченко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...