Терористи ризикують втратити Донецьк, - опальний Ходаковський про бої на Ясинуватській розв'язці

Успіх ЗСУ під Авдіївкою зробив Донецьк, як форпост терористів, беззахисним, вважає екс-ватажок бандформування "Восток".

Олександр Ходаковський. Фото:dn.depo.ua

Колишній секретар так званої "Ради безпеки ДНР", а нині опальний політик і глава опозиційного до терориста Захарченка ГО "Патріотичні сили Донбасу" Олександр Ходаковський висловив власну версію невдачі бойовиків під Ясинуватою. Основною причиною він вважає промахи контрольованих Захарченком "командирів", які вивели з передової вірне йому бандформування "Восток". Про це пише сайт real-vin, інформують Патріоти України.

Після відсторонення від будь-якої адміністративної діяльності і втративши вплив у "республіці" Ходаковський використовує власний блог, як майданчик для дискредитації Захарченка. На цьому ресурсі він розмістив інтерв'ю, в якому подав своє бачення причин ситуації в промзоні біля Авдіївки, де в останні тижні між бойовиками і ЗСУ йдуть жорстокі бої.

"Півтора року це було "сірою зоною". "Восток" під командуванням Сергія "Хреста" контролював ситуацію. Потім "Хреста" і його людей прибрали, поставили інших, які не знали місцевості, і ... ЗСУ перейшли в наступ", - пояснює Ходаковський, явно упускаючи ту деталь, що передувала цьому невдала спроба просунутися вперед саме з боку терористів.

При цьому він підкреслює, що відновити статус-кво керівництво "ДНР" вирішило силами МНС та інших підрозділів, бойовики яких не знали розташування мін, розтяжок, фугасів, тому знову зазнали невдачі.

"Потім задіяли підрозділи "Востока", ВВ, МГБ, але противник знову намагається вийти на колишні позиції. В результаті вирішили закрити відрізок траси Донецьк-Горлівка", - підвів риску Ходаковський.

Якщо раніше він більше робив акцент на промахи Захарченка в політичній сфері, то тепер саме йому хоч і побічно став дорікати військовими невдачами. Після "розбору польотів" ситуації біля Ясинуватського поста Ходаковський зазначив, що фактично беззахисним є Донецьк.

Оскільки з міста прибрали "внутрішні блокпости", то гіпотетично ЗСУ його можуть легко зайняти. По суті, це черговий закид в бік неспроможності Захарченка, як захисника "республіки". На противагу ватажкові "ДНР" Ходаковський намагається виглядати "мілітаристом", який закликає до більш жорсткої позиції щодо України. Мабуть, ватажок "Востока" розраховує зібрати більше симпатиків саме такими гучними радикальними заявами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...