Ті, кого "переміг Путін": ІДІЛ розповів про зачистку російських командирів у Сирії

У результаті атаки, за словами бойовиків, було вбито не менше 58 сирійських військових, зокрема 4 офіцерів, а також 5 російських військових радників.

Бойовики ІДІЛ. Фото: соцмережі.

Терористи ІДІЛ опублікували відео вересневої атаки на сирійських і російських військових на аеродромі Дайрі-ер-Заура, яка стала успішною, ймовірно, завдяки вихідцю з Росії, який належав до угруповання. Про це повідомляє Telegram-канал Directorate 4, що займається оглядом діяльності терористів, передають Патріоти України.

"Бойовики ісламської держави опублікували відео з подробицями операції на військовому аеродромі. Показана повна схема операції та цілі, які атакували джихадісти. Крім того, ІД показала обличчя бойовиків, які напали. Абу Ях'я є старшим з усієї групи - він перший здійснив підрив свого автомобіля на КПП, відволікаючи на себе основні сили сирійської армії. Решта бойовики-інгімасі зайшли з іншого напрямку й атакували військових", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, судячи з кадрів, інгімасі - це підлітки, один із яких - росіянин (крайній зліва на фото). У результаті атаки, за словами бойовиків, було вбито не менше 58 сирійських військових, зокрема 4 офіцерів, а також 5 російських військових радників. Крім цього, знищені 3 літаки та склад боєприпасів. Усі нападники були ліквідовані у бою.

"Ймовірно, за допомогою Абу Саада ар-Руси (вихідця з Росії, що належав до ІД) терористам вдалося ввести сирійських військових в оману, видавши себе за російських солдатів, і пройти через всі КПП, підійшовши до аеродрому впритул. Міноборони Сирії відразу ж спростувало повідомлення про атаку аеродрому. МО РФ ніяких заяв із цього приводу не робило", - зрозуміло з матеріалу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...