Тотальна перевірка всього та усіх: Луценко розповів про заходи безпеки у Києві під час перебування хресної ходи

За словами Луценка, вони разом з головою Нацполіції Хатією Деканоїдзе і головою СБУ Василем Грицаком виробили спільні рішення, необхідні для забезпечення правопорядку і законності.

Юрій Луценко. Фото: vse.media.

Для учасників "хресної ходи" УПЦ (МП) в Києві будуть встановлені металошукачі, а також введений паспортний режим. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі 112 каналу в суботу, передають Патріоти України.

За словами Луценка, вони разом з головою Нацполіції Хатією Деканоїдзе і головою СБУ Василем Грицаком виробили спільні рішення, необхідні для забезпечення правопорядку і законності під час проведення ходи. "Ми зробимо все, щоб забезпечити право людей прийти і помолитись. При цьому ми зробимо все, щоб ця хода була безпечною. Будуть перевірені через металошукачі всі паломники, буде перевірений паспортний режим, щоб там не було іноземців і провокаторів. Буде задіяна велика кількість поліцейської охорони", - повідомив Луценко.

При цьому, за його словами, по-людськи він не розуміє, "чому молитися за мир треба в країні, які стала жертвою агресії, а не в країні, яка стала агресором". "Мені здається, логічніше було б автобуси з туристичного агентства пана Ахметова направити до Москви і там імітувати ходу. Бо насправді ніхто не йде. Ідуть півтора-два кілометри перед населеним пунктом, потім сідають в автобуси, переїжджають і знову це роблять", - сказав генпрокурор.

Він також звернувся до патріотичних організацій, які мають намір перешкоджати проведенню "хресної ходи" УПЦ (МП): "Мені здається, найкращим проявом своїх почуттів було б взяти участь 28 липня в українській ході, яка ініційована патріархом Філаретом".

"Я як людина, яка вважає себе християнином, хоч не належу до жодного патріархату, стану скромно в колону патріарха Філарета", - сказав Луценко. Як відомо, Всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ (МП) з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня. 27 липня учасники двох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...