"Це може остаточно добити Росію": Вітренко порівняла Леніна із святими та порадила його не ховати (відео)

Наталія Вітренко закликає Держдуму відкликати закон і назавжди закрити тему з перепохованням Леніна з мавзолею.

Вітренко проти поховання Леніна. Фото: скріншот з відео.

Лідер прогресивних соціалістів України, відома українофобка Наталія Вітренко, вважає, що поховання Леніна призведе до руйнування Росії. Таку думку вона висловила в своєму відеоблозі на YouТube, передають Патріоти України.

"Якщо цей закон приймуть, він остаточно доб'є Росію. Російська православна церква має право ховати своїх канонізованих святих, а Ленін, як наш святий, якому я завжди поклонялася, не повинен бути похованим, тому що є символом. Ми всі народилися в тій державі. сподіваюся цей проект закону відкликають, а цих 6 авторів законопроекту виключать з партії", - заявила вона.

Вітренко обурив проект федерального закону "Про поховання та похоронну справу", внесений до Держдуми Росії 20.04.2017-го депутатами "Єдиної Росії" і ЛДПР. У проекті ставлять завдання перепоховання останків Володимира Ульянова (Леніна).

"Там написано, що тіло Леніна не є ані символом епохи, ані символом об'єднання нації. Це яким треба бути параноїком, щоб не знати, що ім'я, справа і тіло Леніна - це символ перемоги революції. Україна отримала державність завдяки Леніну", - сказала вона.

Вітренко охарактеризувала цей крок депутатів, як ніж в спину єдності народів Радянського Союзу і таким, що підіграє закону про декомунізацію в Україні. "1300 пам'ятників Леніну знищили в Україні по-варварськи. Кому вони заважали? Їх боялися, тому що Ленін - символ єдності. Але поки ми - розумні люди, живі - його справа буде жити", - сказала вона.

Наталія Вітренко закликає Держдуму відкликати цей закон і назавжди закрити тему з перепохованням Леніна з мавзолею. Вона вважає, що автори такого закону зобов'язані скласти свої депутатські мандати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...