"Це той шматок, який Путін навряд чи зможе проковтнути": Російський політик розповів про імовірні найближчі плани Кремля

Фактичне приєднання Донбасу очевидно посилить конфронтацію із Заходом, посилить ізоляцію, яку Росії і так важко витримувати.

Ілля Яшин. Фото: Рен ТВ.

Приєднання Донбасу до Росії не входить в плани керівництва Кремля; цей окупований регіон Путін має намір використовувати, перш за все, як важіль тиску на Україну. Таку думку "Обозревателю" висловив російський політик, опозиціонер, член бюро руху "Солідарність" Ілля Яшин, передають Патріоти України.

За його словами, прихильники влади в Росії "захоплено" реагують на факт прирівнювання "паспортів" "ЛДНР" до паспортів України та "сприймають його як продовження курсу на фактичне включення Донбасу до складу Росії". "Але я не дуже в це вірю", - зауважив він.

Як переконаний політик, в такому випадку "Путіну доведеться нести повну відповідальність за Донбас, а очевидно, що він політично і економічно до цього абсолютно не готовий". "Зараз йому доводиться відправляти ешелони грошей на Донбас, а з урахуванням економічної кризи для російського бюджету це стає все більш і більш непосильною ношею. Крім того, фактичне приєднання Донбасу очевидно посилить конфронтацію із Заходом, посилить ізоляцію, яку Росії і так важко витримувати".

"Це той шматок, який Путін навряд чи зможе проковтнути", - заявив він. Політик також допустив, що "в перспективі абсолютно точно у Путіна виникнуть проблеми зі своєю групою підтримки "правого флангу", яка після приєднання Криму розраховувала на те, що Путін почне відроджувати імперію, дійде до Києва і піде далі".

"Коли стане ясно, що нічого подібного не трапиться, Путін, звичайно, отримає досить сильну опозицію і з цього флангу", - переконаний Яшин. Разом з тим він підкреслив: "Для Путіна Донбас як був важелем тиску на Київ, так ним і залишається. Немає завдання приєднання Донбасу до Росії - є завдання збереження нестабільності на Донбасі, щоб можна було нескінченно шантажувати, тиснути на Київ, на Брюссель, на Вашингтон і таким чином отримувати якісь політичні дивіденди ".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...