Це вкрай ненадійний партнер: Польща знищила репутацію "Газпрому"

Російський газовий монополіст в черговий раз, без попередження, зменшив поставки газу до Польщі.

"Газпром" підтвердив репутацію ненадійного постачальника. Фото:ria.ru

Як повідомляє компанія Gaz-System, яка відповідає за передачу природного газу та управління магістральними газопроводами в Польщі, між годинами: 22.00 30 червня і годиною 14.00 1 липня відбулося скорочення поставок газу зі східного напрямку приблизно на 20 відсотків. Пресовий секретар компанії Gaz-System Томаш Пєтрасєнський повідомив, що 30 червня вранці спостерігалося поступове зниження тиску в пункті Дроздовичі, що на кордоні з Україною. Про це пише Польське радіо, передають Патріоти України.

За словами міністра Піотра Наїмського, уповноваженого уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури: «це черговий раз, коли без попередження та пояснення причин російський постачальник не виконав зобов’язань щодо передбачених поставок. Повторні дії такого роду можуть вплинути на стабільність і безпеку поставок для споживачів. Це черговий раз, коли "Газпром" не відповідає критеріям надійного постачальника. Ми очікуємо, що "Газпром" представить вичерпне пояснення оператору польської газової системи компанії Gaz-System та Польській нафтогазовій компанії (PGNiG) - одержувачу газу».

Такого типу ситуація трапилася не вперше. Останнім разом "Газпром" не виконав своїх зобов’язань у вересні 2014 року, коли поставки газу до Польщі теж були нижчими від замовлених. Тим часом "Газпром" заявив, що здатний експортувати газ до Польщі тільки на мінімальному рівні, передбаченому в договорах. І що неможливо забезпечити кількість сировини на рівні, якого вимагає Варшава. Причин цього рішення, однак, не вказано.

Учора о 16:15 оператор транспортної системи Укртрансгаз повідомив польську компанію Gaz-System про зменшення кількості газу, переданого російською стороною, і призначеного для передачі транзитом через цю точку в європейські країни.

За повідомленнями української сторони, їх втручання в "Газпромі" залишилися без відповіді. Схожа ситуація була вчора вночі. Щойно нині, близько 10.00, Gaz-System отримав від українського оператора повідомлення, що тиск збільшиться до рівня вказаного у контракті.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...