"Ціна проміле": Штрафи для винуватців "п'яних" ДТП можуть стати вище 100 тисяч гривень

Посилення відповідальності за їзду у п'яному вигляді пропонується в доповненні до статті 286 Кримінального Кодексу України.

З нетверезими водіями будуть боротися більш жорсткіми мірами. Фото: transkarpatia.net.

Якщо їзда у п'яному вигляді призвела до ДТП з потерпілим – водієві може загрожувати в'язниця або штраф у розмірі 102 тисяч гривень. Таке посилення відповідальності за їзду у п'яному вигляді пропонується в доповненні до статті 286 Кримінального Кодексу України, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Автоцентр".

Внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) передбачає посилення відповідальності за їзду в нетверезому стані або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів, якщо вони завдали потерпілому тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Так, згідно з проектом, за таке порушення пропонується ввести штраф від чотирьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (68 - 102 тисячі гривень) або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до трьох років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...