"Ціною власного життя він врятував дитину", - Гітлянська про загиблого при затриманні диверсантів у Києві бійця "Альфи"

Батько врятованого хлопчика був причетний до підготовки терактів у столиці.

Бійці "Альфи". Фото: соцмережі.

Співробітник спецпідрозділу "Альфа" загинув цієї ночі у Києві під час спецоперації, захищаючи 7-річного хлопчика, батько якого готував теракти. Про це заявила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська на брифінгу в четвер, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Гітлянська зазначила, що "ще тривають слідчі дії" в цій справі. "Вночі загинув один зі співробітників спецпідрозділу "Альфа", який мужньо боровся на передовій в зоні АТО, пройшов не один бій, має багато нагород, але загинув у Києві від руки диверсанта", - констатувала Гітлянська.

"Він загинув, фактично рятуючи життя маленького 7-річног хлопчика, батько якого приєднався до диверсійно-терористичної організації, яка готувала в Києві, Харкові та інших містах ряд резонансних терактів з метою дестабілізувати ситуацію", - сказала вона. Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук повідомив: "Сьогодні вночі наша служба реагувала на оперативну інформацію про можливу загрозу мирним мешканцям одного з житлових будинків на Оболоні".

"Перед тим, як розпочати захоплення терористів, членів диверсійно-розвідувальної групи, наші співробітники повинні були вивести у безпечне місце дитину", - сказав він. "Так сталося, що один із терористів відкрив вогонь з автоматичної зброї і поранив одного нашого співробітника, він зараз перебуває у стабільному стані. На жаль, інший співробітник отримав поранення, які виявилися несумісними з життям, хоча лікарі зробили все, що змогли…", - зазначив Ткачук.

У ніч на 10 грудня у Києві та Харкові затримали 6 членів диверсійної групи. Один із диверсантів чинив опір – і його "знешкодили". Троє з затриманих є громадянами Російської Федерації. Гітлянська висловила співчуття родині загиблого. Вона пообіцяла мобілізацію боротьби з тероризмом і диверсантами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...