Туреччина збудує на Херсонщині житло для кримських татар, котрі не бажають залишатися під окупацією

Це будуть два або три селища компактного проживання кримських татар.

Рефат Чубаров. Фото: telegraf.com.ua.

Турецький уряд планує профінансувати будівництво тисячі будинків для кримських татар на Херсонщині. Турки готові розпочати будівництво хоч зараз, передають Патріоти України з посиланням на Дзеркало тижня.

«Це будуть два або три селища компактного проживання кримських татар. Щоб люди не розчинилися по всій Україні. Щоб можна було забезпечити права на освіту рідною мовою, інші культурні потреби, — пояснив Чубаров. — Зрозуміло, якщо ми реалізуємо проект будівництва цих будинків у Херсонській області, то він відразу потягне за собою й інші проекти — соціальні, інфраструктурні, заклади освіти і культури»

Водночас голова Меджлісу підкреслив, що для цього необхідно максимально скоординувати зусилля структур виконавчої влади України, зокрема щодо виділення земель, затвердження необхідної проектної документації, ухвалення рішень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...