Турецькі ЗМІ розповіли про дії пілотів F-16 перед знищенням російського Су-24

Перед тим, як збити російський бомбардувальник, турки повідомили про інцидент вищому командуванню.

Збитий СУ-24. Фото:ua.korrespondent.net

Пілоти турецького винищувача F-16 доповіли своєму командуванню про інцидент і, не отримавши негативної відповіді, збили російський літак, що порушив повітряний простір Туреччини. Про це розповів неназваний військовий чиновник Туреччини, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК.

За його словами, турецькі військові правила і процедури передбачають, що при появі загрози льотчики мають всі повноваження "натиснути на кнопку". При збройних конфліктах ніякого додаткового дозволу від командування на атаку не потрібно.

Кожна дія пілотів контролюється у режимі реального часу відповідними командирами. "Протягом п'яти хвилин були проінформовані командувач протиракетної оборони ВПС Туреччини Мехвет Шанвер і головком ВПС генерал Абідін Унал.

Не отримавши команди на скасування процедури від жодного з командирів, пілоти реалізували її", — розповів чиновник.

Як відомо, 24 листопада турецькі військові збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив повітряний простір країни.

Турецькі військові незабаром опублікували заяву, згідно з якою перед тим, як російський літак Су-24 був збитий, його 10 разів попереджали про порушення повітряного простору.

Сьогодні в ефірі турецького каналу Fox оприлюднили запис, на якому виразно чути попередження пілотів F-16 екіпажу російського Су-24 про необхідність змінити курс.

Крім цього, напередодні Анкара оприлюднила зображення радара, на якому видно, що Су-24 таки пролетів над півднем Туреччини, перед тим як був збитий.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...