Туристи Путіна наклали у штани: Прапор Ічкерії на позиціях ЗСУ під Горлівкою викликав істерику у ворога (відео)

Особливо дискомфортно чеченським найманцям, адже ічкерський вовк - це не кадирівський шакал.

На околицях Зайцевого. Фото: www.rbc.ua.

З передової на операційний стіл потрапив один із оборонців Зайцевого. Військового з осколковими пораненями спини привезли до медиків уночі, йдеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

Годину лікарі виймали з-під шкіри шматки заліза і давали пораненому настанови. "Осколки збережи. Не знаю, наскільки це серйозно, але, може, потім колись воно все знадобиться", - казали вони. "Прилетів ВОГ і осколки потрапили. Бронежилет – що там тієї пластини", - каже боєць 43-го окремого батальйона з позивним "Шева".

Побратими пораненого розповідають, що напередодні бойовики почали гатити посеред біла дня. Обстріл вели, прикриваючись цивільними. "У час, коли на їхньому блокпосту проходять машини цивільні, це було ще до 18:00, вони з блокпосту почали обстрілювати наші позиції", - каже комбат "Кварцит". А далі противник закидав позиції військових і село поряд мінами.

"Вони намагаються домінувати у вогневому тиску на цій позиції, бо ми їх поки що переграємо", - каже ротний "Бек". Бійці називають обстріл бойовиків "тупим". Адже снаряди прилітали куди завгодно. Одна з мін поцілила в будинок – на щастя, господарі з нього виїхали. Так відбувається ледве не щоночі, кажуть військові. Мета – підтримання антиукраїнських настроїв серед населення.

Як наслідок, місцеві звинувачують у всіх своїх лихах українські армію і мріють, щоби військові пішли з їхнього села до сусіднього. "Тут війна йде, розумієте? Якби українці пересунулися хоча б туди, в Никитівку. Тут лінія вогню знаходиться, змістіть її вже кудись убік", - кажуть люди.

Наступати зараз небезпечно, пояснюють командири. У бойовиків постійні ротації і надто великий боєкомплект. "Почали працювати вже вогнеметами, раніше такого не було. В цій місцевості використання "джмелів" беззмістовне. Таке враження що вони бійців-ідіотів тренують", - каже комбат "Кварцит".

Українські вояки запримітили, що на протилежному боці з'явилися чеченці. Тому вирішили на власній позиції повісити прапор Ічкерії – невизнаної Росією чеченської республіки 1990-х. Стяг бійцям подарував батальйон Дудаєва. Донбаські бойовики прапор швидко розгледіли. "Кричали, погрожували, істерика почалася у деяких", - розповідають військові ЗСУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...