Туристи так і повалять: Курортний збір в Криму хочуть збирати щодня

Раніше мова йшла про введення одноразового курортного збору в розмірі 100 рублів, однак потім вирішили, що цього буде замало.

У окупованому Криму. Фото: Преса України.

Курортний збір в окупованому Росією Криму на першому етапі не повинен перевищувати 50 рублів на день, вважає глава "парламентського комітету з санаторно-курортного комплексу і туризму" Олексій Черняк. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на blackseanews.net.

Відповідно до законопроекту, схваленого урядом РФ, за регіонами залишається право вводити чи не вводити курортний збір на своїй території. Якщо буде прийнято позитивне рішення, то регіональна влада сама встановить його розмір: законопроект визначає лише максимальний рівень збору - 100 рублів в день.

Для гостей окупованого Росією півострова Черняк запропонував встановити тариф в 30-35 рублів в день. Раніше мова йшла про введення одноразового курортного збору в розмірі 100 рублів. Пропонувалося також стягувати плату з туристів тільки в високий сезон. Т.зв. "Міністр курортів і туризму" Сергій Стрельбицький і зовсім запропонував відмовитися від такої ініціативи за прикладом Севастополя.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...