У 2014 в Маріуполі на момент захоплення відділу міліції 99% правоохоронців ніколи не стріляли в людину, - Аброськін

Перший заступник голови Нацполіції також додав, що невпевненість правоохоронців в своїх діях була пов'язана з браком зброї і засобів захисту.

В'ячеслав Аброськін. Фото:lb.ua

Співробітники відділу міліції в Маріуполі, який зазнав нападу проросійськи налаштованих громадян в 2014 році, діяли невпевнено через відсутність досвіду поведінки в подібних ситуаціях, а також брак зброї та засобів захисту. Про це перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін розповів в інтерв'ю Цензор.НЕТ, зазначають Патріоти України.

"Самі співробітники міліції десь слабину тоді дали і їх часто звинувачують: мовляв, діяли не так, як повинні. Але в суспільстві повинні розуміти, що на той момент далеко не кожен співробітник міліції взагалі хоч колись стріляв у людину. Швидше за все , 99% з них ніколи і не стріляли. Думаєте, просто зламати себе внутрішньо і вистрілити в людину, та ще й у разі, якщо потрібно захищати якусь будівлю ?! Тому й не стріляли. Не тому, що боягуз, а тому, що в підкірку було закладено: не стріляй, вистрілиш - тебе посадять. Вони - не боягузи, просто не могли себе переламати і вистрілити в людей", - зазначив він.

Аброськін також додав, що невпевненість правоохоронців в своїх діях була пов'язана з браком зброї і засобів захисту.

"Зазвичай на відділ міліції (а це 250 чоловік) в черговій частині було 5, від сили 7 автоматів. Якщо пістолет - то до нього 16 патронів. Не більше і не менше. Пара-трійка бронежилетів. У касках, які там були, напевно, ще наші діди ходили.

Якщо і були якісь склади з автоматичною зброєю, то це більше були спеціальні склади при головних управліннях, але ніяк не в райвідділах. Тому, коли натовп йшов на співробітників міліції, вони губилися. І в підсумку агресивний натовп побачив, що настало безвладдя, можна робити, що хочеш", - розповів перший заступник голови Нацполіції.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...