У Бабиному Яру в Києві всьоме підпалили храм УПЦ МП

У результаті підпалу постраждав дах будівлі і дрова, які в ній зберігалися. Загасити пожежу вдалося охоронцю.

Фото:Fаcebook Невідомі спробували спалити храм УПЦ МП на честь ікони Божої Матері "Всіх скорботних радість", який знаходиться в Бабиному Яру в Києві. Про це повідомив в Facebook 14 березня центр інформації Української православної церкви, передають Патріоти України.

Згідно з опублікованими даними, близько опівночі група невідомих підійшла до храму. Двоє людей близько 40 хвилин відволікали охоронця храму, задаючи йому питання про те, до якого патріархату належить храм. Потім за допомогою пальної суміші зловмисники підпалили будівлю на території храму, але представники храму вважають, що метою була саме головна будівля.

Протоієрей Сергій Темник розповів, що в результаті підпалу постраждав дах будівлі і дрова, які в ній зберігалися. Загасити пожежу вдалося охоронцю, для цього йому знадобилося три вогнегасника. Приблизний збиток - близько 3000 грн.

Протоієрей Сергій також повідомив, що це вже сьома спроба спалити храм, починаючи з 2014 року. Представники будівлі попросили захистити храм і споруди на його території від подальших нападів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...