У Держприкордонслужбі розповіли, як не пропустили в Україну пропагандистів з РФ, Італії та Чехії

Всі затримані прикордонниками особи прямували до Одеси висвітлювати акції в пам'ять про події 2 травня 2014 року.

Ілюстрація: Новое время

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) не пустили в Україну трьох пропагандистів - громадян Італії, Чехії та Росії. Про це повідомляє прес-служба відомства, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що всі вони прямували до Одеси висвітлювати акції в пам'ять про події 2 травня 2014 року, коли в результаті вуличних зіткнень і пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб.

"Двох іноземців не пропущено через кордон в аеропорту "Бориспіль" на підставі інформації, що надійшла від інших правоохоронних органів. Йдеться про те, що не пропущені громадяни Італії та Чехії неправдоподібно висвітлювали події, які відбувалися протягом останнього періоду в Україні", - сказано в повідомленні.

Так, громадянин Італії під виглядом фотографа перебував на території окупованого Донбасу і неодноразово виступав на так званому "Оплот TV". У програмах він озвучував відверто брехливу інформацію про перебіг подій на сході України.

Громадянин Чехії також виявився журналістом політичного видання, яке спотворює інформацію про події в Україні.

Громадянина Російської Федерації в Україну не пропустили за результатами бесіди. Він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. Чоловік прибув з двома дітьми ніби як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видавництва.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...