У Греції знайшли руїни міста, оспіваного Гомером, заснованого царем Агамемноном та поневоленими троянцями

Місто було розташоване на перетині торгових шляхів між Коринфом і Аргосом на півночі Пелопоннесу.

Давньогрецьке місто Тенея. Фото: Greece culture ministry.

Грецькі археологи вважають, що в південній частині Пелопоннесу їм вдалося розкопати давньогрецьке місто Тенея, який був заснований імовірно микенским царем Агамемноном і полоненими троянцями відразу після Троянської війни, повідомляють Патріоти України.

Датування Троянської війни досить спірне, але більшість дослідників відносять її до рубежу XIII-XII ст. до н.е. Дослідницькі роботи в околицях сучасного села Чіліомоді почалися в 2013 році, а свідоцтва існування тут Тенеі з'явилися після циклу розкопок, проведеного у вересні-жовтні цього року.
Археологи знайшли акуратно зведені стіни, а також глиняні, кам'яні і мармурові підлоги. Також було знайдено близько 200 рідкісних монет, в тому числі одна монета, призначена для оплати подорожі в загробне життя. Було виявлено сім могил, в тому числі одна з останками жінки і дитини. Поховання прикрашені вазами і ювелірними виробами. Знайдені предмети відносяться до IV століття до н.е.
Ведучий археолог Олена Кірка повідомила, що знахідки свідчать про значний добробут жителів Тенеі. За її словами, місто було розташоване на перетині торгових шляхів між Коринфом і Аргосом на півночі Пелопоннесу.


Джерело: ВВС

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...