У Єрусалимі в храмі Гробу Господнього електромагнітна аномалія не дозволяє проводити дослідження - іноЗМІ

Крім того, за свідченням дослідників, від гробниці виходять пахощі.

Храм Гробу Господнього. Ілюстрація:dali-bude.livejournal.com

Вчені, які досліджують місце передбачуваного поховання Ісуса Христа в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі, зіткнулися з електромагнітною аномалією, яка вивела з ладу деякі вимірювальні прилади. Про це повідомляють іспанські ЗМІ, зазначають Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

Крім того, за свідченням дослідників, від гробниці виходять пахощі.

Як стало відомо, в жовтні вчені вперше в історії зняли білу мармурову плиту з кам'яного похоронного ложа Христа в храмі Гробу Господнього, покладену в 1555 році. Фахівці сподіваються, що зможуть відкрити завісу таємниці над тим, як мати імператора Костянтина, свята Єлена, дізналася, що саме дана печера є Гробом Господнім.

Гріб Господній - типова висічена в природній скелі єврейська гробниця періоду Другого Храму. Тіло Христа було покладено на кам'яне похоронне ложе. Нинішнє приміщення, як і колишню печеру, зруйновану в 1009 році, називають Святим Гробом.

Над місцем поховання Ісуса в 1810 році, після руйнівної пожежі, була споруджена каплиця (Кувуклія), яка не реставрувалася з 1810 року. Навесні 2016 року, вперше за 200 років почалася масштабна реставрація кувуклії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...