У Інтернет-асоціації України порадили, що робити із зараженими через хакерську атаку комп'ютерами

Сподобається вам подібний сумний діагноз чи, але з одним можна погодитися точно - відправляти гроші шантажистам не треба.
Ніяких коштів переводити злочинцям не треба. Ілюстрація: Сегодня.

Не варто перераховувати гроші на вимогу вірусу-вимагача, так як розблокувати комп’ютер вже неможливо. Про це заявив голова Інтернет-асоціації України (ІнаУ) Олександр Федієнко, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

– Ні в якому разі не можна перераховувати їм ці біткоіни. Це розвод. З того, що проаналізували наші фахівці, ясно, що через вірус йде повне шифрування файлів. Всю уражену вірусом техніку можна просто викинути на смітник. Від вірусу вилікувати комп’ютери нереально. Якщо вже почалося шифрування, це вже все, – сказав він.

Нагадаємо, сьогодні близько 15.00 на українські компанії була здійснена масштабна хакерська атака, яка паралізувала роботу багатьох установ. Серед них Нова пошта, аеропорт Бориспіль і навіть Кабінет міністрів. Крім того, ряд українських телеканалів втратив трансляцію ефірів. Невідомий вірус-вимагач блокує комп’ютери і вимагає $300.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...