Незвичний шантаж: Новий вірус-здирник вимагає не гроші, а інтимні знімки

Даних про кількість заражень поки немає. Встановлено лише, що блокування системи, яким погрожує nRansomware, дійсно працює.
Новий вірус вимагає інтимні знімки. Фото: Motherboard.

У мережі виявлено незвичайний вірус-вимагач, який вимагає від своїх жертв еротичні знімки. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Motherboard.

Фахівці з дослідження шкідливих програм з MalwareHunterTeam опублікували скріншот повідомлення, яке отримують власники комп'ютерів, заражених вірусом nRansomware. "Ваш комп'ютер заблокований. Після того як ми відповімо вам, ви повинні відправити нам як мінімум 10 своїх оголених фотографій. Після цього ми перевіримо, чи дійсно це ваші фото. У разі успішної ідентифікації ви отримаєте код для розблокування, а ми продамо ваші знімки в даркнеті", - йдеться в повідомленні творців вірусу.

Даних про кількість заражень поки немає. Встановлено лише, що блокування системи, яким погрожує nRansomware, дійсно працює. Традиційно зловмисники блокують пристрою за допомогою шкідливих програм, щоб викрасти особисті файли і інтимні фото відомих особистостей, а потім вимагати за це викуп. Класична схема виглядає так: зловмисники пропонують жертві викупити особисті файли за певну суму в криптовалюті, вклавшись у встановлені терміни.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...