У Криму авіація росіян продовжує тренуватися "воювати з НАТО", - українська розвідка

Військові ЗС РФ відпрацювали завдавання умовних ракетних ударів по наземних і надводних цілях.

Військові навчання росіян. Фото: voi.com.ua.

В окупованому Криму триває стратегічне командно-штабне навчання Збройних сил Росії “Кавказ-2016”. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

"Протягом доби у рамках активної фази стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ “Кавказ-2016” у повітряному просторі Чорного моря відпрацьовані елементи повітряної розвідувально-ударної операції з блокування Чорноморських проток, військово-морських баз та інших об’єктів об’єднаних збройних сил НАТО в регіоні із задіянням стратегічної бомбардувальної, тактичної та розвідувальної авіації", - розповіли у розвідці.

Як зазначається у повідомленні, екіпажі чотирьох Ту-95 МС (Енгельс, Саратовська обл.) та чотирьох Ту-22М3 (Шайковка, Калузька обл.) здійснили вихід у район оперативного призначення (на схід від воєнно-морської бази Констанца, Румунія) та відпрацювали питання завдавання умовних ракетних ударів по наземних і надводних цілях.

Завоювання панування у повітрі та прикриття бомбардувальників здійснювали п’ять Су-27 та чотири Су-30 з аеродромів Кримськ, Бельбек та Кіровське. Контроль повітряного простору та наведення літаків на цілі здійснювали літаки дальнього радіолокаційного виявлення та наведення А-50 та А-50У, які перебували на чергуванні у повітряному просторі центральної частини Чорного моря та Ростовської області. До ведення повітряної розвідки залучались літаки-розвідники Іл-20 (Бельбек) та три Су-24МР (Кіровське).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...