У Криму тиха, поки що, паніка: Води до наступного сезону не вистачить

За серпень кількість води у водосховищах окупованого Криму скоротилась загалом на дев’ятнадцять мільйонів кубометрів.
У Криму не вистачає води. Фото: соцмережі.

Кримський півострів завжди був доволі засушливим регіоном. Особливо потерпали степові райони північного та східного Криму. З початком окупації ці проблеми загострились як ніколи. Про це інформують Патріоти України з посиланням на «Крим. Реалії».

Так, заступник генерального директора підприємства «Вода Криму» Ігор Данилович розповів журналістам, що станційне водосховище, звідки надходить вода до Керчі, зараз містить понад сім мільйонів кубометрів води. За його розрахунками, цієї кількості рідини вистачить для того, щоб забезпечувати потреби Керчі протягом півроку. Так само окупаційний чиновник зізнався, що наразі споживання води містом Керч виросло і становить півтора-два мільйони кубометрів води на місяць.

Данилович проігнорував численні скарги містян і заявив, що якість води у водосховищі «відповідає всім вимогам санітарних правил і норм», а сама вода надходить до керчан після того, як пройде всі належні етапи очистки та знезаражування. Нагадаємо, що за серпень кількість води у водосховищах окупованого Криму скоротилась загалом на дев’ятнадцять мільйонів кубометрів. Раніше потреби півострова забезпечував Північнокримський канал, через який Крим отримував 85% необхідної йому води.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...