У Києві колишнього радянського розвідника засудили за співпрацю з російськими спецслужбами

Зрадник мав через підкуп залучати до "співпраці" українських військових для отримання відомостей про бойові частини та підрозділи Збройних сил України у зоні АТО.

Киянин працював на російську розвідку. Фото: прес-служба СБУ.

Деснянський районний суд Києва засудив до 12 років жителя столиці, який працював на російські спецслужби. Про це повідомила 1 грудня Служба безпеки України, передають Патріоти України.

Співробітники СБУ встановили, що підполковника Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил СРСР у відставці було "розконсервовано" російськими спецслужбами після початку агресії РФ. Він діставав завдання через підкуп залучати до "співпраці" українських військових для отримання відомостей про бойові частини та підрозділи Збройних сил України у зоні АТО.

Оперативники спецслужби задокументували, що в Києві російський шпигун вийшов із пропозицією про "співпрацю" на командира одного з підрозділів бригади ЗСУ, а той одразу звернувся до СБУ.

У квітні 2016 року агента затримали у пункті пропуску "Сеньківка" на Чернігівщині. Він прямував на територію Брянської області для зустрічі з представником російської військової розвідки. Під час огляду речей затриманого правоохоронці виявили приховані під підкладкою верхнього одягу секретні документи.

За висновком експертів, отримана інформація була б використана противником для завдання вогневих ударів по позиціях української армії та проведення диверсійної діяльності.

Суд Києва визнав шпигуна винним за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років із конфіскацією всього належного йому майна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...