У Києві затримано підполковника, який перейшов на бік окупантів при захопленні Криму

​Військовому загрожує від 2 до 5 років в'язниці.

Ілюстрація:www.slovoidilo.ua

У Києві затримали українського офіцера, який після анексії Криму Росією залишився на півострові і перейшов на бік окупантів. Про це повідомляє офіційний сайт військової прокуратури Центрального регіону, інформують Патріоти України.

"Військова прокуратура Дарницького гарнізону в рамках здійснення досудового розслідування та проведення розшукових заходів затримала підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України - дезертирство, підполковник С", - йдеться в повідомленні.

Офіцер проходив військову службу у Центрі медичної реабілітації, санаторного лікування та спеціальної підготовки особового складу Повітряних і Військово-морських сил Збройних сил України "Судак".

Як повідомляється, військовослужбовець, порушуючи директиви Міноборони та Генерального штабу ЗСУ, не прибув у встановлені терміни на материкову територію України для подальшого проходження військової служби, а залишився на тимчасово окупованій території.

30 січня 2016 року суд Києва обрав підполковнику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави. Згідно з ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу, дезертиру може загрожувати від двох до п'яти років в'язниці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...