У Луценка вирішили з'ясувати, хто розкрадав гроші Всесвітнього банку у часи Ющенка та Януковича

Кредит, наданий під гарантії уряду України, призначався для реконструкції і модернізації об'єктів, що належать комунальним підприємствам, які здійснюють діяльність в сфері водопостачання та водовідведення.

Ілюстрація:Цензор.НЕТ

Генеральна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами розкрадання кредиту Світового банку, виділеного на розвиток української інфраструктури. Про це йдеться в постанові Печерського суду Києва від 30 січня, передають Патріоти України.

Згідно з матеріалами справи, слідством встановлено, що впродовж 2007-2013 років Світовий банк надав кільком областям України кошти в рамках реалізації спільного проекту "Розвиток міської інфраструктури".

Кредит був наданий під гарантії уряду України, а головним виконавцем проекту було Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Кошти призначались для реконструкції і модернізації об'єктів, що належать комунальним підприємствам, які здійснюють діяльність в сфері водопостачання та водовідведення.

Зазначені гроші направлялися безпосередньо підприємствам. Однак, посадові особи ряду регіональних комунальних підприємств перераховували отримані кошти на рахунки фіктивних підприємств, при цьому вартість нібито виконаних робіт, була значно завищена, а в деяких випадках роботи не виконувалися взагалі.

Надалі безготівкові кошти переводилися в готівку за допомогою конвертаційних центрів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...