У Литві бояться російської пропаганди як прелюдії до вторгнення - The Guardian

У Вільнюсі висловлюють занепокоєння, що Москва вигадає собі міф, яким виправдає анексію литовської території, як це вона зробила Криму.

У Литві бояться російської пропаганди. Ілюстрація:www.dialog.ua

Сержант відділу стратегічних комунікацій Міноборони Литви Томас Сепоніс вважає, що країні реально загрожує створення проросійських "республік" Росією. Про це він розповів в інтерв'ю виданню The Guardian, передають Патріоти України.

За його словами, російські політики заговорили про "Новоросію" ще в 2003 році. Однак тоді на це ніхто не звернув увагу. За його словами, в ЗМІ і соцмережах кремлівські діячі ставлять під сумнів право Литовської республіки на існування і намагаються переконати, що в країні нібито утискають права російськомовних. У якості прикладу Сепоніс наводить висловлювання лідера ЛДПР Володимира Жириновського. "Він вважає, що східна частина Литви повинна відійти до Білорусі, а західна — до Росії", — зазначив військовий.

Сепоніс розповів, що його команда знайшла в Facebook акаунти з картами Балтійського регіону, де на місці розташування Литовської республіки зображені аналоги так званих "ДНР" і "ЛНР". Він зазначає, що на перший погляд карти здаються фахівцям абсурдними, однак при правильній подачі вони можуть бути дієвим інструментом.

"Вам не обов'язково видавати стовідсоткову брехню. Досить підкинути вибіркову інформацію — і ось у вас вже відмінні карти на руках. Не всі ж є істориками і політиками, а пересічні громадяни погано розбираються в таких речах", — розповів Сепоніс.

При цьому він зазначив, що кожен громадянин Литви є потенційною мішенню для ворожої пропаганди.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...