У Міноборони повідомили, скільки модернізованих винищувачів та бомбардувальників отримають Повітряні сили ЗСУ

​Повітряні сили ЗСУ продовжують нарощувати свої бойові здібності.

Повітряні сили ЗСУ ілюстрація:http://na.mil.gov.ua

Повітряні сили Збройних сил України в цьому році отримають близько 60 відремонтованих і модернізованих винищувачів МіГ-29, Су-27, штурмовиків Су-25, бомбардувальників Су-24, а також навчально-бойових літаків Л-39. Про це повідомила начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк на брифінгу в Києві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"У цьому році Повітряні сили отримають від державних підприємств близько 60 відремонтованих і модернізованих винищувачів МіГ-29, Су-27, штурмовиків Су-25, бомбардувальників Су-24, а також навчально-бойових літаків Л-39", - сказала вона.

"Повітряні сили ЗСУ продовжують нарощувати свої бойові здібності. Так, в цьому році серед пріоритетних цілей командування Повітряних сил - відновлення інфраструктури, перегляд місць дислокації військових частин з урахуванням сучасного безпечного середовища, здійснення поступового переходу органів управління Повітряних сил на J-структуру, яка прийнята в країнах - членах НАТО, а також інтенсифікація заходів бойової підготовки Повітряних сил, закупівля, відновлення і модернізація озброєння та військової техніки", - заявила Гаврилюк.

"За цей час загальний наліт авіації Повітряних сил ЗСУ становить понад 6,6 тис. годин, армійської авіації Сухопутних військ - близько 4 тис. годин", - повідомила Гаврилюк. Також, за її словами, в Повітряних силах збільшено кількість бойових авіаційних стрільб на загальновійськових полігонах, до підготовки інструкторського складу навчальних центрів залучені іноземні фахівці.

"Державні оборонні підприємства здатні модернізувати майже всю номенклатуру авіаційної техніки, що знаходиться на озброєнні ЗСУ. Завдяки модернізації бойові можливості літальних апаратів підвищуються в середньому на 50%. Зокрема, збільшується дальність виявлення повітряних і наземних цілей і забезпечується висока ймовірність ураження, підвищується безпека польотів, надійність, живучість та інші характеристики бойових машин", - зазначила Гаврилюк.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...