У Міноборони розповіли, наскільки зросте зарплата солдата у зоні АТО

Як стало відомо, зарплати військовослужбовців ВДВ і морської піхоти будуть вищі, ніж у військовослужбовців інших підрозділів ЗСУ.

Ілюстрація:zaxid.netЗаробітна плата рядового військовослужбовця у званні "солдат", який виконує завдання в зоні проведення АТО, становить 17 тис. грн. Про це повідомив на брифінгу у вівторок в Києві заступник начальника Департаменту фінансів Міноборони Сергій Галінський, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"7 тис. грн - це основне грошове забезпечення, 10 тис. грн - це доплата; її нараховують, коли солдат провів в АТО повний місяць. Крім того, якщо солдат безпосередньо брав участь у бойових діях або збив техніку супротивника, виплачують додатковий бонус", - сказав він.

За його словами, таку зарплату солдати отримують із 1 вересня цього року. Галінський зазначив, що зарплати військовослужбовців ВДВ і морської піхоти вищі, ніж у військовослужбовців інших підрозділів ЗСУ.

"Обсяг видатків 2017 року дозволяє нам у повному обсязі забезпечити виплату грошового забезпечення на рівні, не меншому ніж 2016 року, і заробітну плату з урахуванням зростання мінімальної зарплати в державі", - наголосив він.

За словами представника Міноборони, оборонне відомство має у своєму розпорядженні достатньо коштів на відновлення озброєння і військової техніки, підготовку військ, зміст і вдосконалення систем зв'язку.

"На зараз заборгованості з виплати винагород немає ... У 2016 році ми витратили на винагороди учасникам АТО всього 1,9 млрд грн, а за 8 місяців цього року - ми вже витратили 2,2 млрд грн", - сказав Галінський.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...