У Міноборони визнали, що вибух міномету "Молот" спричинив у зоні АТО загибель українських військових 30 березня

Остаточний висновок щодо причин і обставин, що призвели до вибуху міномета повідомлять після проведення вибухо-технічної експертизи.

Міномети "Молот". Ілюстрація:ТСН

Причини вибуху міномета М 120-15 "Молот" і загибелі військовослужбовців ЗСУ в зоні АТО 30 березня 2017 року будуть відомі після вибухо-технічної експертизи. Про це 4 травня повідомили в озброєнні Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Остаточний висновок щодо причин і обставин, що призвели до вибуху міномета М 120-15 "Молот" і загибелі військовослужбовців ЗС України в районі проведення антитерористичної операції 30 березня 2017 року, можна буде зробити після проведення вибухо-технічної експертизи в рамках досудового розслідування, яке проводиться військовою прокуратурою Донецького гарнізону", - йдеться в повідомленні.

Так, 4 квітня 2017 слідчим військової прокуратури Донецького гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.414 КК України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих" , за фактом необережного поводження з мінометом М 120-15 "Молот".

"З метою встановлення причини пошкодження міномета "Молот", на виконання рішення керівництва Збройних Сил України була створена робоча група, до складу якої увійшли представники структурних підрозділів Генерального штабу Збройних Сил України. Комісія працювала безпосередньо на місці події", - повідомили в міністерстві.

Як повідомлялося раніше, в результаті вибуху міномета "Молот" виробництва київського заводу "Маяк" 30 березня загинули три людини. Смерть наздогнала двох бійців ЗСУ і добровольця Дмитра Сумського з позивним "Шаман". Сам вибух стався близько 18:00. Однак Штаб АТО повідомив, що двоє бійців ЗСУ загинули від обстрілу бойовиків, а про те, що загинув доброволець штаб не повідомив зовсім.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...