У Миколаєві забороняють купатися і рибалити через виявлення смертельно небезпечної хвороби

В області посилять моніторинг якості води у відкритих водоймах.
Ріка Інгул у Миколаєві. Фото: Николаевский Базар.

Збудник холери – холерний вібріон був виявлений у центрі Миколаєва в річці Інгул в районі пішохідного мосту. Про це сьогодні, 14 серпня, повідомила прес-служба Миколаївської ОДА, передають Патріоти України із посиланням на портал Depo.Миколаїв.

Те, що у річці був виявлений саме збудник холери підтверджено Одеським протичумним інститутом ім. І. Мечникова. На екстреній нараді обласної техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішено вжити невідкладних профілактичних та інформаційних заходів з метою недопущення захворювання населення. Зокрема, Миколаївській міській раді рекомендовано заборонити купання та вилов риби в акваторії річок Інгул, Південний Буг, Дніпро-Бузького лиману та вжити невідкладних заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі продуктами харчування, особливо рибопродуктами.

Окрім того, в області посилять моніторинг якості води у відкритих водоймах. "Всі обласні та міські служби переведено у стан підвищеної готовності. Ситуація знаходиться на контролі керівництва облдержадміністрації", - повідомили у прес-службі ЗОДА.

Станом на 14 серпня випадків захворювання на холеру серед населення не зафіксовано. Разом із тим обласна інфекційна лікарня повністю укомплектована необхідними медикаментами на випадок розповсюдження хвороби. Також опрацьована можливість розгортання польового шпиталю на випадок масового захворювання.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...