"У нас не було досвіду": Полторак назвав найбільшу помилку Генштабу та Міноборони

Найбільша стратегічна помилка була здійснена до 2014 р., коли було зроблено все, щоб армія стала не просто небоєздатною, але і суттєво обмеженою у можливостях виконувати бойові завдання.

Степан Полторак. Фото: rian.com.ua.

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що найбільша стратегічна помилка щодо української армії була здійснена до 2014 року. Про це він заявив в інтерв'ю журналу Новое время, передають Патріоти України.

"Найбільша стратегічна помилка була здійснена до 2014 року, коли було зроблено все, щоб армія стала не просто небоєздатною, але і суттєво обмеженою у можливостях виконувати бойові завдання. Армія була недостатньо готова до того, що може відбутися (бойові дії на Донбасі і анексія Криму - Ред.)", - сказав він. За словами Полторака, за два роки в Україні створено величезну кількість нових частин, формувань, однак і тут є помилки.

"І тут, звичайно, не може бути без помилок. Тому що у нас не було досвіду в проведенні таких глобальних операцій, бойових дій, формування такої кількості великих частин з обмеженим фінансуванням. Так, у рішеннях, які ми приймали, траплялися і помилки", - зазначив міністр оборони.

Полторак заявив, що оборонне відомство часто звинувачують у тому, що "ми все повільно міняємо". Але, як підкреслив міністр, ні в одній країні реформа збройних сил не відбувалася одночасно з військовими діями. "Реформа у Польщі, Прибалтиці відбувалась в ідеальних умовах, коли можна було експериментувати. У нас такої можливості немає. Ми робимо все можливе, і я хочу, щоб наше суспільство про це знало", - резюмував Полторак.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...