У Петербурзі сталася аварія на АЕС

Директор АЕС запевняє, що нічого страшного чи небезпечного немає, однак, коли вибухнув Чорнобиль, звучали приблизно подібні запевнення.

На Ленінградській АЕС зупинили 2-й енергоблок. Ілюстрація:http://www.lennpp.rosenergoatom.ru/

У Російській Федерації сталася аварія на Ленінградській атомній електростанції. Про це повідомляється на сайті станції, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

НП сталася о 13:50 за місцевим часом (12:50 за Києвом) у п'ятницю, 18 грудня. "Енергоблок №2 Ленінградської АЕС зупинено персоналом відповідно до діючих інструкцій і регламентом через парування в одному з приміщень турбінного цеху - в блоці редукування деаератора.

Парування значно зменшилося після зупинки реактора. Крім того, в даний час приміщення загальною площею до 40 кв. м повністю ізольовано. Характер парової течі незначний, йде її локалізація ", - повідомили в Ленінградській АЕС.

Директор станції Володимир Перегуда заявив, що підстав для занепокоєння через зупинку другого блоку ЛАЕС немає.

"На Ленінградській атомній станції обстановка спокійна...Реактор заглушений, знаходиться в підкритичному стані. Відхилень від параметрів нормальної експлуатації немає.

Ведеться охолоджування блоку для того, щоб усунути дефект. Радіаційна обстановка усередині приміщень блоку і зовні станції знаходиться в нормі. Причин для евакуації персоналу атомної станції та населення міста Сосновий бір немає ", - сказав він.

В даний час на Ленінградській АЕС в роботі знаходяться 1,3,4 енергоблоки, які несуть навантаження 3000 мВт.

"Радіаційний фон в районі розташування станції не перевищує природних фонових значень", - сказано в повідомленні на сайті Ленінградської АЕС.

Ехо Москви з посиланням на експертів пише про те, що викид був радіоактивним, оскільки в так званий контур охолодження реактора надходить відпрацьована пара. Східний вітер погнав хмару в сторону Естонії та Фінляндії.

Ленінградська АЕС розташована в 80 кілометрах від Петербурга, на березі Фінської затоки. Вона вважається однією з найбільших виробників електроенергії на північному заході Росії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...