У РФ хочуть судити студента, який загасив сигарету об ікону

За Кримінальним кодексом РФ за зневагу почуттів вірян на території храму загрожує до трьох років позбавлення волі.

У Росії хочуть судити студента за "образу почуттів вірян". Ілюстрація: 112 Україна.

У Росії поліція затримала студента, що опублікував в Instagram фото, на якому він гасить сигарету об ікону на огорожі храму в Краснодарському краї. Про це повідомляє "Интерфакс", передають Патріоти України.

Студент затриманий за непокору розпорядженню співробітника поліції і доставлений у відділ поліції міста Гарячий Ключ. "В той же час, дослідча перевірка буде продовжена. Розглядається питання про порушення кримінальної справи, якщо своїми діями затриманий образив почуття вірян", - заявили в управлінні МВС.

Краснодарська поліція почала перевірку після того, як 18-річний Єгор Грішин опублікував фото, на якому він гасить сигарету об ікону на огорожі храму святого архангела Михайла в станиці Мартанській. Грішин заявив, що знімок - фотомонтаж. При цьому настоятель храму ієрей Димитрій розповів, що дійсно помітив cлід від сигарети на іконі. За Кримінальним кодексом РФ за зневагу почуттів вірян на території храму загрожує до трьох років позбавлення волі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...