У Росії і Siemens розгорівся новий несподіваний скандал через турбіни в Криму

Російська компанія в своєму позові вимагає від суду визнати нікчемними пункти контракту з Siemens, у яких обумовлюються особливі обмеження.
У компанії «Siemens» в РФ виникли несподівані проблеми. Ілюстрація: КліматІнфо.

Російська компанія "Технопромекспорт" подала зустрічний позов Siemens із приводу контракту на поставку газових турбін в окупований Крим, звинувативши німецьку корпорацію в загрозі суверенітету Росії. Про це повідомляє РБК, передають Патріоти України.

Близькі до однієї зі сторін розгляду джерела зазначають, що за умовами контракту Siemens зобов'язалася поставити турбіни для Таманської ТЕС у Краснодарському краї. У контракті обумовлювалося, що їхнє використання на інших об'єктах можливе лише з дозволу постачальника. Таким чином німецький концерн намагався отримати гарантії виконання європейських санкцій, введених проти Росії. Водночас "Технопромекспорт", закупивши турбіни, відправив їх до окупованого Криму.

У позові ж "Технопромекспорт" говориться, що за допомогою особливих умов контракту Siemens прагнув змусити російську сторону виконувати санкції Європейського Союзу. У цьому пункті позивач і вбачає загрозу суверенітету Росії.

Крім того, російська компанія висуває Siemens ще дві претензії. Зокрема, умови контракту нібито порушують принцип вільного переміщення товарів "у рамках єдиного економічного простору Росії".

Також "Технопромекспорт" звинувачує Siemens у "порушенні інтересів жителів Криму" через заборону поставок обладнання на окупований півострів. Російська компанія в своєму позові вимагає від суду визнати нікчемними пункти контракту з Siemens, у яких обумовлюються особливі обмеження.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...