У Росії затримали чоловіка, який готував теракти за участі українських АТОшників

Голова СБУ пояснив, що російські спецслужби затримали підозрюваного, щоб мінімізувати репутаційні втрати.

Василь Грицак Фото:ГлавкомРосійські ЗМІ активно поширюють інформацію про затримання ФСБ РФ експерта «Федерального інформаційного центру «Аналітика та безпека» Сергія Соколова, керівника цієї структури Руслана Мільченка та інших осіб. Їх затримали для того, аби вони не втекли на Захід. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак, передають Патріоти України із посиланням на прес-службу СБУ.

Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, їх підозрюють у незаконному зберіганні зброї, а також перевіряють на причетність до інсценування терактів.

"Хотів би нагадати, що у серпні 2017 року Службою безпеки України були оприлюднені конкретні факти причетності вказаних осіб, зокрема Соколова, до цинічної провокації російських спецслужб щодо інсценування низки терористичних актів на території Росії на об'єктах критичної інфраструктури у Москві, Курчатові, Тольятті, Курську із залученням громадян України з числа колишніх учасників АТО. На сьогодні досудове розслідування цієї справи закінчено, матеріали готуються для направлення до суду", – заявив Грицак.

За його словами, зібрано достатньо доказів того, що провокація з плануванням терактів була спланована саме спецслужбами Росії.

"Причому нами встановлені прізвища конкретних співробітників, які керували діями Соколова, у тому числі близького родича одного з членів комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки", – додав очільник СБУ.

Як зазначив Грицак, ФСБ затримала Соколова, щоб мінімізувати репутаційні втрати: "За оперативною інформацією СБУ, останнім часом Соколов активно шукав можливість виїзду до однієї з країн Євросоюзу для оприлюднення деталей цинічних провокацій російських спецслужб, безпосереднім виконавцем яких він був протягом декількох років".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...