У Шойгу брешуть: Повстанці показали, як загинули російські військові у Сирії (відео)

Волонтери дослідницької групи CIT вважають, що насправді реальні обставини смерті інші.

Волонтери дослідницької групи Conflict Intelligence Team розслідували загибель двох російських військових в Сирії 18 квітня і заявляють, що реальні обставини їх смерті відрізняються від тих, які озвучило Міноборони РФ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку групи у Fаcebook.

У дослідженні активістів йдеться про те, що Міноборони РФ визнало загибель майора морської піхоти Сергія Бордова 18 квітня і заявило, що він помер від смертельних поранень, які отримав, не допустивши прориву супротивників у військове містечко сирійських військових. Також у відомстві спростовують смерть другого військового.

Волонтери вважають, що насправді реальні обставини смерті інші. Вони посилаються на відомості повстанського угрупування "Центральна дивізія", яка заявила про вбивство кількох військових Башара Асада і двох російських військових на півночі провінції Хама пострілом з американського ПТРК "Тоу" (TOW).

Також наводиться відео повстанців, на якому за їхніми запевненнями, відображено момент поразки групи сирійських і російських військових..

"Користувачеві Твіттера @CivilWarAlSham вдалося провести геолокацію наведеного вище відео. Виявилося, що воно зняте на північ від помітної на відео характерної водонапірної башти, розташованої на території військового містечка, зазначеного на Wikimapia як "військова база Рахба-Хаттаб"", - йдеться в повідомленні волонтерів.

Волонтери також відзначають, що у них немає прямих доказів загибелі російського майора в результаті інциденту, зображеного на відео. Однак дата обстрілу і його характер свідчать про те, що це може бути так.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...