У штабі АТО звинуватили бойовиків у зриві розведення сил біля Петровського

Обстріл українських позицій бойовиками зафіксували місія ОБСЄ та представники СЦКК.

Ілюстрація:https://www.rbc.ua

Окупанти обстріляли українські позиції біля Петровського відразу після сигналу про початок відведення ЗСУ. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО, зазначають Патріоти України.

Як заявили у штабі, сьогодні станом на 15:00 для підрозділу ЗСУ, який знаходиться поблизу населеного пункту Петровське на Маріупольському напрямку, була оголошена готовність для відведення на визначені рубежі у відповідності до підписаної 21 вересня у Мінську Тристоронньою контактною групи Рамкової угоди про розведення сил і засобів на трьох ділянках від лінії зіткнення.

"На місці відведення були присутні представники від ОБСЄ, посадові особи від СЦКК та командування Маріупольского напрямку. О 15 годині було дано відповідний сигнал до початку відведення військовослужбовців ЗСУ.

Відразу після цього з боку протилежної сторони було запущено БПЛА противника. Збройні сили України та ОБСЄ жодних безпілотних літальних апаратів в повітря не запускали. А з 16:02 до 16:08 українські позиції біля населеного пункту Петровське були обстріляні з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї", - розповіли в штабі.

Зазначаєтьсяя, що цей обстріл було зафіксовано представниками ОБСЄ та СЦКК, а відведення, таким чином, було зірвано незаконними військовими формуваннями.

"Українська сторона, залишаючись відданою неухильному виконанню Мінських домовленостей, незважаючи на безпосередню загрозу життю військовослужбовців Збройних сил України через здійснені збройні провокації, вогонь у відповідь не відкривала. Таким чином, ЗСУ неухильно виконують взяті на себе зобов'язання щодо виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо відведення сил та засобів", - сказано в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...