У скреп щось сильно "не зрослося": У Генштабі РФ визнали, що недооцінили можливості американської ПРО

Моделювання показало, що протиракети "Стандарт-3" мають можливість перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет і балістичних ракет підводних човнів не тільки на середній, але і на початковій ділянці траєкторії польоту.

Росіяни таки бояться американської ПРО. Фото: соцмережі.

Американські засоби ПРО мають значно більший потенціал, ніж передбачалося раніше; ці дані були отримані в результаті моделювання варіантів бойового застосування. Про це у вівторок, 11 жовтня, заявив перший заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Віктор Позніхір, передають Патріоти України.

«Моделювання показало, що протиракети "Стандарт-3" мають можливість перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет і балістичних ракет підводних човнів не тільки на середній, як це стверджується США, але і на початковій ділянці траєкторії польоту», - розповів Позніхір.

За його словами, «це становить більшу загрозу ядерному потенціалу Росії і Китаю, оскільки протиракети будуть здатні вражати російські і китайські балістичні ракети до моменту відділення їх бойових блоків від маршових ступенів». Позніхір зазначив, що до таких висновків прийшов і ряд американських експертів.

Раніше, в травні, командувач РВСН Сергій Каракаєв заявив, що європейський компонент американської глобальної системи ПРО несе лише обмежену загрозу потенціалу стратегічних ядерних сил Росії. За його словами, вони «в даний час не призводять до критичного зниження бойових можливостей РВСП».

Розвиток глобальної системи ПРО США в рамках гнучкого поетапного підходу (Phased Adaptive Approach) має на увазі поступове нарощування інформаційних і вогневих можливостей. Зокрема, це застосування мобільних компонентів - кораблів системи Aegis і буксируваних надводних радіолокаційних станцій.

Планується також поступове вдосконалення застосовуваних протиракет Standard SM-3, аж до версії Block IIB (розгортається з 2022 року). На думку російських військових, ці вони можуть надалі неприпустимо знизити потенціал російського удару у відповідь за рахунок перехоплення ракет на активній ділянці траєкторії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...