У справі мера Одеси Труханова проводяться арешти

Вже затримано трьох осіб. Крім того НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам мерії - заступнику мера, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради.

Ілюстрація:УНН

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали трьох осіб, яких підозрюють в розтраті грошей керівництвом Одеської міськради, а також повідомили про підозру міському голові меру Геннадію Труханову і ще 3 особам. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-служба НАБУ, зазначають Патріоти України.

"13 лютого 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Одеському міському голові про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч.5 ст.191 КК України. Повідомлення про підозру здійснено за дорученням керівника САП Назара Холодницького, який і підписав вказаний процесуальний документ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам мерії - заступнику мера, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради.

"Процесуальна дія скоєна в порядку ст.278, ст.135 КПК України (оскільки місце знаходження зазначених осіб в даний час не встановлено) в рамках розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси", - повідомляють в НАБУ і відзначають, що вже "вживаються необхідні заходи для встановлення місця перебування підозрюваних і, в разі їх відсутності, буде вирішуватися питання про оголошення їх у розшук".

"Крім того, 13 лютого в ході проведення слідчих дій в тому ж кримінальному провадженні в порядку ст.208 КПК України затримано ще трьох осіб (одна посадова особа мерії Одеси і дві фізичні особи-керівника компанії). Ще одній особі - оцінювачу - повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.5 ст.191, ст.365-2 КК України", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ підкреслили, що постанови про проведення обшуків у цих посадових осіб були отримані ще 18-19 грудня 2017 року. Але 19-20 грудня три чиновника мерії покинули територію України і не повернулися, "ймовірно, з метою переховування від слідства", а "на початку січня 2018 року за кордон виїхав і голова постійної комісії міськради".

Як повідомлялося раніше, за інформацією джерела в НАБУ, підозри в розкраданні великої суми грошових коштів виписані на ім'я глави Одеської міськради Геннадія Труханова, заступника мера Павла Вугельман, директора департаменту комунальної власності Олексія Спектора, голови комісії міськради з питань комунальної власності Василя Шкряба і ще одного чиновника мерії , ім'я якого не вказано.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...