У вас не висловлення думок, а поширення навмисної брехні: Глава МЗС Литви зчепився із пропагандисткою RT

Литовський міністр також висловив сумнів з приводу того, що "такі канали, як Russia Today", мають "щось спільне з журналістикою".

Лінас Лінкявічюс. Фото: Eastbook.eu.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс на конференції про безпеку журналістів у Вільнюсі посперечався зі співробітницею телеканалу Russia Today на тему пропаганди і висвітлення ситуації в Україні. Про це повідомляє литовський портал Delfi, передають Патріоти України.

Дискусія почалася, коли присутній на конференції представник МЗС РФ Максим Буякевич заговорив про інформаційну війну. "Чи говоримо ми про щось, що тут було офіційно оприлюднено? Це наполовину питання, наполовину заява", - сказав він.
На це Лінас Антанас Лінкявічюс відповів: "Якщо ви вважаєте, що ніякої війни немає, чому тоді Росія її веде? ...Чому (вона) виділяє так багато грошей і ресурсів на те, щоб промивати людям мізки, і робить це навмисно, через контрольовані державою ЗМІ?".
Литовський міністр також висловив сумнів з приводу того, що "такі канали, як Russia Today", мають "щось спільне з журналістикою". На захист згаданого Лінкявічюсом рупора Кремля спробувала виступити його ж співробітниця, яка брала участь в конференції. Не представившись, вона заявила, що "журналісти, що працюють в контрольованих державою ЗМІ - теж журналісти".
"Що є пропагандою для однієї людини, може бути правдою для іншої людини. Питання, що таке пропаганда - дуже суб'єктивне, на нього будуть дуже різні відповіді і різні думки", - додала представник RT. У відповідь на це Лінас Антанас Лінкявічюс заявив, що мова йде не про висловлення думок, а про "поширення навмисної брехні", і нагадав, як російські ЗМІ висвітлюють ситуацію в Україні.
"Було заявлено, що у Росії немає нічого спільного з цією війною - ніякої присутності на цій землі, ніякої зброї, присутності військових. Це заявлялося багато разів. Ви як журналістка насправді не знаєте, що робиться в Україні? Ви не знаєте, що Росія бере участь там з великою кількістю систем зброї, з важким озброєнням? Ви як журналістка, як нормальна громадянка, яка читає газети і розуміє ситуацію, не знаєте цього?" - запитав глава МЗС.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...