Україна пам'ятає всіх героїв: У Львові реабілітаційному центру дали ім'я американського добровольця, що загинув на Донбасі

Гроші, щоб відремонтувати колишні занедбані складські приміщення заводу і закупити все необхідне обладнання, зібрала українська діаспора Сполучених Штатів.

Маркіян Паславський. Фото: www.plast.org.ua.

Діаспора профінансувала реабілітаційний центр у Львові. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Голос Америки.

У Львові відкрили реабілітаційний центр імені Маркіяна Паславського. Тут проходитимуть реабілітацію вояки АТО, які втратили на війні руку чи ногу. Українець американського походження Маркіян Паславський народився в Нью-Йорку, а загинув у боях за Іловайськ. Реабілітаційний центр імені героя створений завдяки пожертвам української діаспори Америки.

У новому реабілітаційному центрі є все для того, щоб ветеран із протезом руки чи ноги зміг відновити втрачені побутові навички і не почувався безпорадним інвалідом. Тренажери, щоб заново вивчитись ходити, тенісний стіл і боксерська груша, щоб тримати м’язи в тонусі, кімната ерготерапії, щоб тренуватися нарізати штучною рукою хліб чи відкрити дверний замок.

Ідея створити тут, при Львівському протезному заводі, реабілітаційний центр для поранених АТОшників належала волонтерам. Гроші, щоб відремонтувати колишні занедбані складські приміщення заводу і закупити все необхідне обладнання, зібрала українська діаспора Сполучених Штатів. Кошторис проекту склав 40 тисяч доларів.

На відкриття центру імені Маркіяна Паславського до Львова прилетіли з Нью-Йорка його сестра і мати. Кажуть – Маркіян пишався б тим, що його ім’я послужило добрій справі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...