"Україна повинна піти хорватським шляхом, інакше станеться абхазький", - Береза

На думку Юрія Берези, до тих осіб, які здійснювали тяжкі злочини проти громадян України та держави, “не може бути застосована амністія”.

Юрій Береза. Фото: 112 Україна.

Для того, щоб вирішити проблему східних окупованих територій, Україна повинна піти хорватським шляхом, який передбачає вихід Збройних Сил на адміністративний кордон із Російською Федерацією, інакше станеться абхазький варіант із заморожуванням конфлікту на сході України. Про це заявив у кулуарах Ради заступник голови фракції “Народний фронт”, член Комітету ВР з питань національної безпеки й оборони Юрій Береза, передають Патріоти України із посиланням на Цензор.НЕТ.

Він зазначив, що формат АТО, який зараз застосовується на сході України, вже себе вичерпав, і світ чекає, як буде розвиватися ситуація на Донбасі. За його словами, в разі якщо українська влада не буде зараз міняти правовий статус на окупованих територіях, то Україну очікує “варіант Абхазії або Придністров’я, коли заморожується конфлікт і потім тихенько частина країни перетворюється на “Абхазію”.

“Ви, напевно, бачили ці мальовничі фотографії – курортна перлина Радянського Союзу (Абхазія), на що вона зараз перетворилася? Те, що роблять зараз російські окупанти на території Донбасу, вже виходить за межі всіх розумінь, домовленостей”, – зазначив Береза.
Крім того, за словами народного депутата, до нього надійшла інформація, що сьогодні в зоні АТО “від безгрошів’я вже починається вирізання ЛЕП тощо”. “Війська Росії зараз якраз вступають у конфронтацію з місцевими жителями. Ось така трансформація. Минуло всього лише три роки. Спочатку їх зустрічали як “визволителів”, а на сьогодні вони діють як повні окупанти”, – розповів він.
На думку Юрія Берези, для перемоги в цій війні Україна повинна вибрати хорватський варіант. “Я підкреслюю, що іншого шляху, окрім як хорватський, у нас у розв’язанні проблеми східних окупованих територій немає і не буде. Нам треба на сьогодні узаконити перебування Збройних Сил України на розмежуванні з окупованими територіями. Цей закон (про реінтеграцію Донбасу. – ред. ) дасть якраз відповіді на всі ці виклики, в першу чергу – узаконення перебування Збройних Сил та їх застосування проти російських окупаційних військ”, – заявив Береза.
Як пояснив нардеп, якщо йти хорватським шляхом, то ЗСУ повинні вийти на адміністративний кордон із Російською Федерацією, після чого на звільнених територіях України повинна бути проведена “жорстка поліцейська операція”. При цьому, на думку Юрія Берези, до тих осіб, які здійснювали тяжкі злочини проти громадян України та держави, “не може бути застосована амністія”.
“Усім доведеться відповідати. Гаазький трибунал, повірте, буде існувати і на території України, в Дніпрі чи Запоріжжі. Тому що за вбивство українських громадян, за спонукання і допомогу окупаційним військам – за все це доведеться відповідати. Амністії для тих, хто вбивав українських громадян, не буде!“, – зазначив заступник керівника фракції “Народний фронт”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...